Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: monday 27.january 2020 - 06:57

New York City

Med joggesko gjennom New Yorks parkanlegg!

Mange nordmenn liker å holde seg i aktivitet i hverdagen og mange har aldri løpeskoene mer enn en armlengdes avstand unna. Når man er ute å reiser blir det fort late dager med mye mat og lite aktivitet. Men det trenger ikke være slik. I denne artikkelen gir vi deg en rask innføring hvor du kan ta deg en joggetur i New York.

New York Central Park - Foto: Ken McEntire ©

New York Central Park

Foto: Ken McEntire ©

New York har bra muligheter å drive jogging, noe som kanskje ikke er så rart med tanke på at det bor flere millioner mennesker her, hvor mange også er glad i å snøre på seg joggeskoene.

Artikkelen fortsetter nedenfor...


Central Park
Den verdensberømte parken i New York City strekker seg fra 59th til 110th Street. I denne grønne lungen midt i storbyen har du fine muligheter å svette ut sammen med likesinnede. Parken er krydret med stier og veier og egner seg fint for jogging.

Det mest populære området for joggere er Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir, midt i parken. Her finner du et vann som tidligere var drikkevannskilden til Manhatten. Området er også spekket med ulike attraksjoner som kan oppleves i løpet av turen.

Skulpturer som hunden Balto, Christopher Columbus og Simon Bolivar er noen eksempler på kulturelle innslag. Central Park er velegnet både for korte og lange turer, men da det for det meste er flatt er parken lite krevende for de mest aktive. Det kan være på sin plass å se opp for hester og folk på rulleskøyter.

Riverside Park
Mellom 72th og 158th Street langs Hudsonelven finner du Riverside Park. Har du behov å komme litt bort fra massene i Central Park, kan Riverside Park være et bra alternativ.

Du finner selvsagt joggere her som er ute i samme ærend som deg selv, men forholdene er noe mer dempet. Her fra har du en fin utsikt til Hudsonselven og i tillegg noen kulturelle innslag.

Få gjerne med deg Elanor Roosvelt Memorial, Firemens Memorial og flere minneplaketter, fontener og en og annen skulptur. Denne type attraksjoner er bare med å krydre dine opplevelser. For øvrig er Riverside Park et fint område passende for en joggetur for de av dere som søker rekreasjon utenom de store folkemengdene.

Epilog
Mange nordmenn som drar på storbyferie i New York, er ikke alltid like oppfatt av trening. Men for de av dere som liker å holde seg i form også når en er ute å reiser, vet nå hvilke fine muligheter en storby som New York kan skilte med. Med andre ord er det ingen grunn til å sluntre unna treningen selv når man er ute å reiser. Det vil bare krydre oppholdet.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.5/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.5/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

- kun fly:

,-

New York - fly & hotell:

3545,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 

Været i dag

New York City

1°C

 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2020
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima