Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: sunday 31.may 2020 - 10:53

Miami

Miami: Key West

Key West er vårt siste stoppested i Florida, og er en egen by ved delstatens sørvestspiss. Dette er den sørligste byen i det kontinentale USA, og et viktig turist- og sportsfiske- senter. Dette er et populært område og er kjent for de flotte forholde under vann, noe som gjør dykking populært.

Miami - Key West - Foto: Robert Linder ©

Miami - Key West

Foto: Robert Linder ©

For mange er bare det å ha vært på Key West det viktigste, et område som ligger nærmere Cuba enn noe annet av det amerikanske fastlandet. Du vil til og med finne et eget punkt som forteller deg at dette er det sørligste punktet i USA, i tilfellet noen skulle være i villrede (Se eget bilde).


Den beste måten å komme seg hit er ved å benytte bil, selv om det også er anledning å benytte fly. Turen fra Miami tar omtrent fire og 1/2 time, men det er verdt hver eneste minutt. Øya er kun tilknyttet fastlandet gjennom en enkelt vei, hvor du på den ene siden har Atlanterhavet og på den andre siden Mexico-gulfen. Utsikten til begge sidene er fortreffelig og med solen som speiler seg i havet, har du mange vakre øyeblikk å fordøye.

Key West var en gang i tiden Floridas rikeste by, men fikk en knekk under annen verdenskrig. I tiårene etter krigen har Key West fått et rykte for å være et sted for bohemer. Mye er forandret og i dag er byen fylt opp av cruise-turister, selv om noe av ånden fra hippie-tiden fortsatt henger igjen.

1/4 av Key West sine 35.000 fastboende er enten homofile eller lesbiske, noe som var en medvirkende årsak til at Key West var den første by i USA som valgte en borgermester som stod åpen frem med sin homofile legning.

En av de største attraksjonene på Key West er Ernest Hemingway sitt hjem og museum. Den berømte forfatteren levde her mellom 1931 og 1940, men beholdt huset som sin eiendom frem til sin død i 1961.

Du kan kjøpe det meste i Key West, fra håndlagde smykker via håndlagde cubanske sigarer til fargerike solbriller. Vær obs på at turister ofte blir bedt om å betale mer enn vanlig pris, noe som særlig gjelder dagligvarer.

Key West har et rykte på seg for å være et tropisk paradis, noe som er vel fortjent. Strendene er vakre, solnedgangen likeså, og utelivet og nattelivet er det beste. Mange utesteder er overfylt med turister, men hvis du tar deg litt tid kan du fortsatt fine roligere steder som brukes av lokalbefolkningen.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.9/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.9/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

- kun fly:

,-

- fly & hotell:

,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 

Været i dag

Miami

28°C

 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2020
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima