Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: sunday 27.may 2018 - 23:21

Kanariøyene

Puerto de la Cruz på Tenerife

På nordvestkysten av Tenerife, lengst nede i den fruktbare Orotavadalen, ligger Puerto de la Cruz. Dette området har vært turistmål siden begynnelsen av 1900-tallet, og er særlig kjent for sin sjarm og eleganse. Selv om Puerto de la Cruz de senere år har fått hard konkurranse fra mer profilerte chartermål lengst sør på øya, holder de fortsatt stand.

Puerto de la Cruz på Tenerife - Foto: G.N.T.O. ©

Puerto de la Cruz på Tenerife

Foto: G.N.T.O. ©

Strender:
Det er de sørlige deler av Tenerife man skal besøke hvis man trakter etter vakre sandstrender med mye sol og lite vind. Også Puerto de la Cruz har flotte sandstrender, men dessverre er ikke alltid været på turistenes side. De voldsomme bølgene fra Atlanterhavet skaper høye bølger og utrygge forhold.

Artikkelen fortsetter nedenfor...


Et glimrende alternativ er Lago Martianez, som gir deg tilgang til verdens største saltvannsbasseng. Her kan både voksne og barn bade og kose seg i trygge rammer. Det er Lanzarotes store sønn, den nå avdøde kunstneren Cesar Manrique som er hjernen bak dette vakre feireanlegget.

Sightseeing:
Puerto de la Cruz er en gammel fiskelandsby med rundt 30.000 innbyggere, som på folkemunne bare blir kalt Puerto. En tur i den gamle bykjernen er obligatorisk. Her kan du nyte syne av gamle bygninger, rusle gjennom trange gater og snuse inn den lokale atmosfæren.

Av severdigheter kan vi nevne kirken Igelsia de la Peña de Francia, som er bygget i gammel kanarisk stil, og den berømte botaniske hagen fra 1788, med vekster fra alle verdens fem kontinenter. Har du med barn bør du legge turen innom dyreparken Logo Parque. Her kan du kikke på morsomme pingviner, lekende delfiner og det som skal være verdens største samling av ulike papegøyearter.

Mat, drikke og fornøyelse:
Puerto de la Cruz er også stedet for de store kulinariske opplevelsene. Her kan du lete deg frem til en liten og sjarmfull restaurant med mange kanariske delikatesser på menyen, eller legge turen innom en av de mange tapasbarer som finnes. Langs strandpromenaden ligger det flere hyggelige serveringssteder. Har du lyst på en kveld hvor kun det beste er godt nok, finnes det også fremragende restauranter med en internasjonalt meny og gode viner.

Etter et godt måltid er kanskje tiden inne for å svinge seg litt. Utelivet er absolutt tilfredstillende, men heller mer i retning av et voksent publikum. Du kan uansett velge mellom ulike puber og diskotek. Har du lyst å gamble, kan du ta en tur innom det eksklusive Taoro Casino, hvor feriebudsjettet raskt får bein å gå på.

Epilog:
Puerto de la Cruz er et vakkert og populært ferieanlegg nord på Tenerife. Det er et godt alternativ for de som ønsker litt mer enn bare strandparasoller og badeolje. Her får du også føle litt av det kanariske samfunnet på pulsen, samtidig som de feriemessige fasiliteter er på plass.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 1.8/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 1.8/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

Syden - kun fly:

295,-

Kanari - fly & hotell:

1889,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 

Været i dag

Kanariøyene

17°C

 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2018
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima