Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: wednesday 20.june 2018 - 10:53

Moskva

Den transsibirske jernbane!

Den transsibirske jernbanen er en sagnomsust jernbanestrekning som forbinder Russland med Stillehavskysten og løper fra Moskva i vest til Vladivostok i øst mot kysten til Japan. Ikke mindre enn 9.289 km med togskinner gjør dette til verdens lengste sammenhengende jernbanestrekning.

Den transsibirske jernbanen - Russland - Foto: Profeta ©

Den transsibirske jernbanen - Russland

Foto: Profeta ©

Litt bakgrunn
Banen ble påbegynt i 1892 og fikk dobbeltspor i 1928. I 1965 fikk togene elektrisitet og banen har også flere betydelige sidelinjer til øvrige deler av Russland, men også til tidligere landområder under Sovjettiden, men som i dag er selvstendige land. Eksempel på en slik sidelinje er den 2.300 km lange Transaralbanen fra Kinel ved Kjbysjev over Kirgisersteppen til hovedstaden i Usbekistan, Tasjkent. .

Artikkelen fortsetter nedenfor...


Attraksjoner
Store deler av ruten går gjennom det sibirske landskap med mil på mil med skogsområder og en eller annen innsjø. Etter 73 kilometer ved Segiev Posa ligger en av de første severdighetene sett fra et turistmessig ståsted. Da treffer man en vakker kirke med kupler i gull og blått. Første stopp finner sted i Danilov, hvor toget stopper i 15 minutter på stasjonen slik at sultne passasjerer kan få handlet mat og vodka.

Etter 1777 kilometer passerer man grensen mellom Europa og Asia. Det er ulike ritualer å markere den begivenheten, hvor noen spretter champagne for å markere en av turens største høydepunkter, mens andre skåler i vodka.

Turens andre stopp skjer etter 2716 kilometer. Da er det 15 minutters stopp i byen Omsk, hvor forfatteren Dostojevskij satt fire år i tukthus. Turen fortsetter så videre noen hundre kilometer før en tar en ny pause på 20 minutter i Sibirsk største by Novosibirsk. Her er det muligheter å bytte til et tog som går til blant annet Almaty, Kasakhstans største by og videre inn i Kina.

En togtur med den transsibirske jernbanen er en reise gjennom mye flatt land med svært spredt bosetting. Russland er også et land med mange tidssoner og man stiller klokken frem flere ganger gjennom turen. Langs toglinjen ligger også verdens dypeste innsjø, Bajkalsjøen. Toget gjør et stopp på 15 minutter i Slyudyanka, noe som gir deg muligheten å dyppe hendene ned i Bajkalsjøen og kanskje knipse et par bilder før turen fortsetter.

Epilog
Togturen starter i Moskva og etter å ha sittet 1 uke på toget, passert gjennom 8 tidssoner og tilbakelagt 9289 kilometer, er vi fremme i Vladivostok lengst i øst. Da har vi gjennomført en av klodens mest fascinerende og myteomspunnet togturer. For en reise med Den transsibirske jernbanen er noe mange drømmer om og som stadig flere realiserer. For prisen for en billett fra Moskva er ikke avskrekkende, og de sterke inntrykkende fra en tur vil sette i resten av livet. For fullt utbytte av turen bør en investere i en god guidehåndbok. Dette vil gi deg en innsiktsfull og rikholdig forklaring på alle severdighetene langs ruten.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.7/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.7/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

- kun fly:

,-

- fly & hotell:

,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 

Været i dag

Moskva

22°C

 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2018
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima