Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: sunday 27.may 2018 - 23:21

Funchal

Madeira - Spennende reisemål!

Madeira er siste stoppested på vår rundreise i Portugals rike. Madeira er ikke tilknyttet fastlandet, men er en vakker ferieøy som ligger ca. 580 km vest for kysten av Marokko. Dette innebærer at øya rent geografisk tilhører Afrika, noe som de behagelige temperaturene også er et godt bevis på. I tillegg til hovedøya på 740 kvadratkm, finner du også Porto Santo på 42 kvadratkm. samt de ubebodde Ilhas Desertas og Ilhas Selvagens.

Funchal på Madeira - Foto: ICEP Portugal ©

Funchal på Madeira

Foto: ICEP Portugal ©

Storslått natur
Dette er en vakker øy med fjellrygg som i Pico Ruivo når opp i 1861 meter over havet. Særlig ved nordkysten stuper fjellene bratt ned i havet og skaper et storslått naturinntrykk. Middeltemperaturen ligger fra 16 grader i januar til 22 grader i august. Det regner lite på sørsiden, mens nordsiden kan oppleve store nedbørsmengder nord på øya. Fordelen med den store nedbøren, er at dette gir et bredt utvalg av frukt og grønt. Legger du turen innom det lokale markedet, finner du igjen det brede utvalget av fargerike og tropiske frukter.

Artikkelen fortsetter nedenfor...


Hovedstaden Funchal
Hovedstaden på Madeira kalles Funchal og ligger sørøst på øya. Det bor totalt 260.000 fastboende på Madeira, hvor ca. 120.000 av disse holder til i og rundt hovedstaden. Funchal er vakkert lokalisert ved en bukt, krydret av hvite hus med røde tak. Ved havnen ligger store og små båter, og skaper en flott atmosfære. Rundt øya ligger det også små landsbyer som du kan avlegge en visitt for å oppleve tradisjonsrik portugisisk levemåte.

Førsteklasses ferieanlegg
Madeira har forøvrig et bredt spekter av muligheter, med ferieanlegg av høy klasse hvor du kan nyte livet i et rolig tempo. Alternativet er å ta beina fatt og oppleve den mektige naturen på øya. Opplevelsene står i kø både når det gjelder plante- og fuglelivet. For den aktive kan det meste av spennende aktiviteter gjennomføres på Madeira. Dykking, seiling, ridning, fjellklatring, paragliding og dypvannsfiske er bare noe som du kan bedrive tiden med.

Porto Santo
Har du tid og mulighet, kan du ta fly nordøst til den lille naboøya Porto Santo. Det tar ca. 10 minutter med fly eller 2 timer med båt fra Madeira. Dette er flott liten øy med lange, flotte sandstrender, men er ikke like vakker som Madeira. Litt morsomt er det at Christopher Columbus bodde her og giftet seg med Guvernørens datter. Sykling er forøvrig en av de mest populære aktivitetene på Porto Santo, og en glimrende mulighet til å utforske øya på egen hånd.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.1/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.1/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

Syden - kun fly:

295,-

Funchal - fly & hotell:

2239,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 

Været i dag

Funchal

12°C

 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2018
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima