Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: friday 14.august 2020 - 10:53

Warszawa

Warszawa - hovedstad i Polen

Warszawa er hovedstad og provins i Polen og ligger på hver side av elven Wisla, øst i landet. Selv om byen ble omtalt allerede på 1200-tallet, varte det relativt lenge før Warszawa vokste frem til å bli en av Polens viktigste byer. Men i dag bor det rundt 1.7 millioner mennnesker her, til tross for at dette er en av Europas yngste hovedsteder.

Sentrum av Warszawa - Foto: Det polske turistbyrå ©

Sentrum av Warszawa

Foto: Det polske turistbyrå ©

Historie:
Warszawa var en gang i tiden et kulturelt sentrum i Europa og en av de vakreste og mest sofistikerte byer inntil tyskeren bestemte seg for å krige. Under den annen verdenskrig, i tidsrommet fra 1939 til 1944, ble over 70% av Warszawa ødelagt og byen har derfor få riktig gamle byggverker og partier av særlig stor arkitektonisk verdi.


Derimot har gjenreisningsarbeidet pågått uavbrutt etter krigen og blant annet gamlebyen Miastro Stare, er bygd opp i sin opprinnelige form. Dette er etter manges mening det flotteste område av Warszawa, hvor du både finner trange middelalders-gater og et større markedsplass som på sommertid er oppfylt med gatemusikanter og portrettegnere.

Attraksjoner:
Warszawa har en rekke spennede attraksjoner på menyen, blant annet det kongelige slott i utsøkt barokk-stil. De innvendige deltaljene i slottet er detaljrike og vakre og slottet blir blant annet benyttet som konserthall. Slottet ble sprengt i luften av tyskerne i 1944, men belsuttet gjenreist i 1971. I 1984 kunne landets daværende kommunistiske ledelse igjen ønske velkommen under den offisielle åpningen.

Warszawa gir den historisk bevisste et rikt utbytte. Av spennende attraksjoner må vi nevne Prazmowski-huset fra 1600-tallet, som uten tvil er en av hovedstadens aller vakreste bygninger. Er du kunst og kulturinteressert, anbefaler vi deg å skaffe en god reisehåndbok. Det er også mulig å ta kontakt med det lokale turistkontoret som vil være behjelpelig med nødvendig inforamsjon og byguide.

Shopping:
Warszawa har også tilbud til alle som ønsker å shoppe. Prisnivået i landet er fortsatt en del lavere enn i Norge, så her er det muligheter å gjøre en god handel. En rekke butikkjeder har etablert seg her og populære varehus som Junior, Sawa og Wars, samt shoppingsentret Arka kan absolutt anbefales. Bruk også litt tid på de mer tradisjonelle marknadene hvor du kan snuse inn atmosfæren og hvor prisene absolutt er hyggelige sett med norske øyne.

Mat & Drikke:
Etter en rundtur i denne spennende og vakre byen, er tiden inne for å omtale mulighetene for mat og drikke. De senere år har restaurantene og kafeene i byen økt betraktelig, noe som gir deg som turist mange muligheter. Her finner du spisesteder for alle lommebøker, men også overraskende mange alternativer fra det internasjonale kjøkken. Har du lyst på fransk, italiensk, spansk, kinesisk, meksikansk eller gresk mat, finner du alt dette i Warszawa.

Epilog:
En tur til Warszawa, er en tur til det beste Polen kan tilby. Dette er en storby i sterk fremmarsj, og iveren med å komme på høyde med resten av Europa er stor. Både byen og landet utvikler seg for hver dag som går, så det er alltid forbedringer. Dette gjør sitt til at et nytt besøk til Warszawa alltid innebærer forandringer til det bedre. At Polen er et av verdens mest besøkte land, skal Warszawa ha en god del av æren for.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.5/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.5/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

- kun fly:

,-

- fly & hotell:

,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2020
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima