Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: friday 14.august 2020 - 10:53

Milano

Milano

Milano er hovedstad i Lombardia og Milano-provinsen, og ligger ca. 500 km nordvest for Roma. Dette er Italias nest største by og er lokalisert midt på den fruktbare lombardiske slette ca 120 meter over havet mellom elvene Ticino og Adda.

Milano - Foto: tsevis ©

Milano

Foto: tsevis ©

Et mangfold:
Byen er kjent både for sin moteindustri, mattradisjoner, opera og verdens fjerde største katedral. Milano kan vise til tallrike kirker, museer, kunstgallerier, konserthus og teater, blant annet operahuset Teatro alla Scala, som med sine 3.600 sitteplasser er et av verdens største.


Attraksjoner:
En tur til Milano bør innebefatte en tur til den gamle bydelen med de trangeste gater du kan tenke deg. De stråler ut fra Piazza del Duomo med den store gotiske katedralen Il Duomo. Dette monumentale byggverket ble påbegynt i 1386 og stod nesten ferdig i 1522. Fasaden ble derimot ikke fullført før i 1805 og hovedportalen er fra 1908.

Kirken har plass til utrolige 40.000 mennesker og er den tredje største i Europa. Den er bygd av hvit marmor med fem skip i gotisk stil og er overdådig utsmykket med blant annet 2.300 statuer.

Like i nærheten av katedralen ligger galleria Vittorio Emanuele 2, som er et overbyd fotgjengergalleri med butikker, restauranter og fortauskafeer. Dette er et svært populært område med mange muligheter for å handle klær, klokker og smykker for den som har mye lira.

Shopping:
Som vi nevnte innledningsvis, er Milano en metropol for moter. Dette er moteindustriens hovedstad og fokus er lagt på den yngre, mer sexy kolleksjon av moteplagg. Her har du muligheten å la kredittkortet gå varmt i butikker som selger eksklusive plagg av Versace, Gucci, Ungaro og Valentino Uomo. De finner disse merkene langs Via Monte Napoleone, mens Armani, Ferré, Hermés, Chanel og Trusssardi befinner seg i Via Sant´ Andrea.

Mat & Drikke:
Mat og drikke hører alltid med når man avlegger en storby et besøk. Selv om Milanos kjøkken ikke er blant de meste spennende i Italia, står de lokale, italienske rettene sterkt. Enkle varianter av ris, pasta og pizza er blant favorittene, selv om mer avanserte retter fås på de bedre restaurantene.

Epilog:
En tur til Milano er en tur innom en av Italias fremste byer, med mange flotte severdigheter på menyen. For de fotballinteresserte av dere, vet allerede at byen har to meget gode fotballag i Serie A. En fin mulighet å få med seg toppfotball når man er i byen. Kjøper du deg i tillegg en god guidebok, kan føle deg trygg på at du får full valuta for pengene dine.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 3.1/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 3.1/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

- kun fly:

,-

- fly & hotell:

,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 

Været i dag

Milano

28°C

 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2020
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima