Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: friday 14.august 2020 - 10:53

Thassos

Thassos

Thassos ligger lengst nord i Egeerhavet ikke langt fra det greske fastlandet. Dette er en vakker øy med herlige strender, fantastisk natur og en spennende historie. Det bor i underkant av 20.000 mennesker på øya, som har en fortid som tyrkisk eiendom i tiden mellom 1455 og 1912. Thassos er en grønn og frodig øy som også er populær blant ferierende grekere og som har et betraktelig lavere prisnivå enn mange av de mer trafikkerte øyene lengst sør.

Thassos - Foto: dancesign ©

Thassos

Foto: dancesign ©

Reiser man til Thassos vil man først og fremst finne en etterlengtet stillhet hvor man kan nyte den praktfulle naturen og de fine strendene. Juli og august er derimot høysesong og da er mange av de mest populære sandstrendene overfylte av mennesker. Ellers er mange av landsbyene på øya som små postkort og en tur innom gir deg muligheten å nyte greske delikatesser på koselige restauranter for en billig penge.

Artikkelen fortsetter nedenfor...


Thassos by:
Øyas hovedstad har navnet Thassos by men blir også kalt Limenas. Den ligger lengst nord på øya og her bor de fleste av øyas 16.000 fastboende. Dette er en moderne og svært så trivelig havneby med smågater hvor du kan vandre rundt og oppleve den greske småbysjarmen stadig flere av oss kjenner så godt til.
I sentrum av byen ligger en lang handlegate som går parallelt med strandgaten. Her kan du få kjøpt alt fra gull og glitter til t-skjorter, keramikk og ulike typer suvenirer tiltenkt de mange turistene.

I forlengelsen av handlegaten strekker det seg en eldre bydel i østlig retning. Her ligger bystranden, samt en rekke koselige spisesteder og barer. Her kan man stikke innom for å nyte kulinariske delikatesser på ekte gresk vis. I høysesongen finner du også noen diskotek i sentrum av byen og et diskotek ved havet rett utenfor byen.

Om sommeren er tempoet noe høyere enn ellers på året. Da er Thassos by et energisk sted å være med ulike arrangementer, utendørskonserter og teaterforestillinger i det gamle amfiteateret. Har du lyst å dra på stranden finnes det flere gode alternativer både i østlig og vestlig retning. Bystranden er ikke mer enn 100 meter lang og kan til tider bli noe folksom. Er du tidlig ute kan du få leid egen solseng og parasoll. Trekker du litt ut fra byen, finner du mindre strender med lite folk.

Thassos by er bygget opp omkring restene av det antikke Thassos som ble grunnlagt for mer enn 2.500 år siden. Her vil man oppleve at moderne bygninger står side om siden med ruiner fra oldtiden. På byens torg finnes det i tillegg rester av byens basilika. Tar du turen opp på fjellet i bakgrunnen av byen, finner du restene av antikkens Akropolis og den gamle bymuren. Herfra har du en fantastisk utsikt over byen og havet.

Utflukt:
Øya Thassos kan friste med mange naturopplevelser, særlig på østkysten. Langs hele vestkysten finnes også en rekke mindre strender med muligheter å finne deres sitt lille private område. Selv om sanden ikke er finkornet, er vannet krystallklart og innbyr til en forfriskende dukkert. Det er også muligheter å ta båt over til fastlandet og byene Kavala og Keramoti. Turen over til de gamle traktene til Alexander den Store tar ca. 45 minutter.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.5/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.5/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

- kun fly:

,-

- fly & hotell:

,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2020
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima