Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: friday 14.august 2020 - 10:53

Skopelos

Skopelos

Skopelos tilhører øygruppen Sporadene og er en grønn og frodig øy som ligner mye på sin søsterøy og nærmeste nabo Skiathos. Forskjellen på øyene er at forholdene på Skopelos er mer landlig og fredeligere, til tross for at øya er større. Landskapet preges ellers av grønne åser som gir et harmonisk og landlig inntrykk. De mange veier som smyger seg mellom skogholt og olivenlunder innbyr til spennende utflukter. Det bor ca. 4.500 mennesker på Skopelos.

Vakre Skopelos - Foto: Mirtsche ©

Vakre Skopelos

Foto: Mirtsche ©

Strender:
Skopelos har mange vakre sandstrender, selv om øya ikke kan måle seg med Skiathos på dette området. Men både sør og vestkysten har mange flotte strender som innbyr til soling og bading. Ca. 40 kilometer fra Skopelos by ligger et titalls flotte strender som har en blanding mellom sand og stein. Du kan med enkelthet komme deg hit med buss og en liten spasertur.


En av de flotteste strendene på Skopelos er derimot Stafilos. Den ligger bare 4 kilometer fra Skopelos by og er en strand omkranset av pinjer med tilgang til både restaurant og strandbar. Er du nudist og liker å være naken på stranden, kan du legge turen til nabostranden Velanio, som er øyas offisielle nudiststrand.

Andre gode alternativer er Limnoari en mil fra byen og Kastani som er en herlig sandstrand 18 kilometer unna byen. Du har også muligheten å ta badebåten til Glisteristranden nord for Skopelos by. De fleste strendene er langgrunne og barnevennlige. Ved de største strendene er det også en taverna eller to, samt muligheten å få leid egen solseng med parasoll.

Skopelos by:
Øyas hovedby kalles Skopelos by og ligger nordøst på øya. Dette er en meget vakker by og den flotteste på Sporadene. Bygningene ligger som et amfiteater rundt den vakre havnen lengst inne i Skopelosviken. Byen er gammel og full av sjarm med typisk sporadisk arkitektur, sterkt påvirket av venetiansk stil. Husene er klassisk hvite med tegl og grågrønne tak.

Gatene i byen er smale og krokete uten muligheter for biler å passere. En tur gjennom byens trange gater vil gjøre deg oppmerksom på de mengder av krukker og blomster som henger fra trappetrinn, vinduskarmer og balkonger. Her finner du koselige småbutikker, hyggelige tavernaer og kafeer hvor du kan sitte ned og nyte en stille kaffe.

Byen har ingen severdigheter men til gjengjeld er atmosfæren av det hyggelige slaget. Nede ved havnepromenaden kan du finne et rolig hjørne og bare nyte utsikten og havet. Her ligger også en rekke restauranter og tavernaer med muligheter å nyte et bedre måltid. Skopelos by er kjent for sine spennende menyer, og her har du muligheter å velge mellom gresk husmannskost, italiensk eller internasjonalt. Nattelivet er av det rolige slaget, men aldri så stille at det blir kjedelig.

Utflukter:
Skopelos er en frodig og vakker øy som innbyr til spennende utflukter. Ta gjerne lokalbussen til landsbyen Glossa lengst nord på øya. Dette er en nokså søvnig og ekte gresk landsby med gamle hus og utsikt over Egeerhavet. Denne byen har få tilbud for turister og er en av de få byene som fortsatt praktiserer Siestaen til fulle. Midt på dagen når solen står høyest, er byen helt død. En merkelig følelse for en nordmann som er vant med travle gater midt på dagen.

Ellers er Skopelos kjent for sine mange kirker. Det skal finnes over 360 stykker og 120 av dem ligger i hovedstaden. De fleste av dem er ganske små og ikke så interessant fra et turistmessig ståsted, men flere av dem kan absolutt være verdt en kikk.

Epilog:
Skopelos har ingen flyplass, så du kommer deg hit med fly til Skiathos og hydrofoilbåt til Skopelos. Øya er godt besøkt av franskmenn og italienere i august mens de store horder av skandinavere lar vente på seg. Skopelos er uansett en sofistikert øy med en avslappet og rolig stemning hvor du helt sikkert vil føle deg hjemme.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.6/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.6/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

- kun fly:

,-

Skiathos - fly & hotell:

4549,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2020
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima