Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: friday 14.august 2020 - 10:53

Skiathos

Skiathos

Skiathos er en meget vakker øy med grønn og frodig natur og bra beliggenhet ikke langt fra det greske fastlandet. Det bor i dag ca. 5.000 mennesker på øya, og mange av dem lever av å dyrke og selge valnøtter, oliven og frukt. Skiathos har ingen byer av størrelse, bare landsbyer og vakre sandstrender. Dette er også en meget populær ferieøy som trekker til seg tusenvis av turister hvert år.

Vakre Skiahtos i Hellas  - Foto: Skiathos-palace ©

Vakre Skiahtos i Hellas

Foto: Skiathos-palace ©

Sandstrender:
Skiathos store styrke er de mer enn 60 sandstrendene. Langs sørkysten ligger en perlerad av sandstrender som du kan besøke enten ved å benytte buss, drosje eller badebåt. Her skal angivelig den vakreste stranda i hele Hellas ligge. Om det faktisk stemmer, er jo en smakssak. Stranden ligger ved siste stoppested for den lokale bussen. Navnet er Koukounaries og har en lys, finkornet sand og et turkisblått hav. Her kan du nyte livet på stranden, bade i det varme vannet og nyte forfriskninger ved en håndfull strandtavernaer.


De fleste sandstrendene på øya er omgitt av skog. Som alternativ til de mange strender i sør, kan du dra til det noe mer øde lenger nord. Hit kommer man enklest ved hjelp av fiskebåt, som bringer deg til øde strender omgitt av klipper og grotter. Et av de beste alternativene i nord er Lalariastranden, med sølvgrå rullestein og spennende grotter like ved.

Skiathos by:
Øyas hovedby er Skiathos by og ligger på østkysten. Byen er bygget rundt to kirker og har rundt 3.000 fastboende. Byen har en rik historie og ble grunnlagt etter frigjøringen av Tyrkia i 1829. I dag er byen en hyggelig havn med gammeldags sjarm og moderne begivenheter. Her lever det ekte greske side om side med et livlig natteliv og internasjonalt miljø.

Skal du ut å spise kan du velge mellom enkle tavernaer med ekte gresk husmannskost og franske og italienske restauranter som serverer utsøkte delikatesser. Nede ved den nye havnen, hvor de flotte seilbåtene og yachtene er linet opp, finner du kafeene og restaurantene tett i tett langs havnepromenaden.

Nattelivet holder også høy standard med et bredt utvalg av barer og diskotek hvor du har gode muligheter å svinge dansefoten. Mye av nattelivet holder derimot til i sin egen gate kalt "The Strip", et godt stykke fra sentrum. Det gjør at det aldri tar helt overhånd i sentrum av Skiathos by, til glede for mange som ønsker roligere forhold.

Byens koselige gågate heter Papadiamantis og er et populært område hvor du finner en rekke spennende butikker, samt noen restauranter. Her kan du shoppe alt fra eksklusive merkeklær til vanlige suvenirer. Mange av turistene på Skiathos er et internasjonalt og kravstort publikum, noe som har hevet standarden både på butikkene og de mange utsøkte restaurantene som finnes.

Gamlebyen:
Skiathos er en vakker øy med pinjekledde åser som gir deg muligheter å vandre langs bortgjemte stier. En utflukt nord på øya for å besøke gamlebyen Kastro kan være et bra alternativ for den historieinteresserte. Øyas gamle hovedstad ligger øverst på en klippe og nås best ved enten å leie egen Jeep, eller ta båt. Dette var øyas største by fra 1300-tallet og frem til 1830. På det meste fantes det 300 hus og 22 kirkebygg, mens dagens Kastro bare har noen ruiner og én kirke samt en del av forsvarsmuren igjen.

Epilog:
Skiathos er et nytt bekjentskap for mange Hellas-elskere og har potensial til å bli en publikumsfavoritt. Naturen er grønn og frodig med et rikt utvalg av vakre strender. Skiathos er et trafikk-knutepunkt for Sporadene, noe som gjør at du lett kan besøke naboøyene Skopelos og Alonissos. Skiathos har med andre ord det meste av det du forventer av en gresk øya, med flott natur, deilige strender og god mat.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 3.2/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 3.2/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

Skiathos - kun fly:

3395,-

Skiathos - fly & hotell:

4103,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2020
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima