Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: wednesday 20.june 2018 - 10:53

Patmos

Patmos - Et rolig alternativ!

Patmos er den nordligste av de Dodekanesiske øyer og er meget vakker og spesiell. Det bor bare 3.000 mennekser her og er ingen typisk gresk turistøy. Et opphold på Patmos velger man hvis man søker begrenset turisme, hyggelige mennekser, god mat og et passende prisnivå.

Patmos - Foto: geoff85858 ©

Patmos

Foto: geoff85858 ©

Patmos er en vakker, fredelig og sjarmerende øy som ikke er "plaget" av masseturisme. Her har du tilgang til flotte strender, spennende attraksjoner, kultur, vakker natur og en levende gresk atmosfære. Når du går ut å spiser, er det vel så mange grekere som turister og menyen er da typisk gresk. Fersk fisk er alltid en vinner og utvalget av gode spisesteder er bra.


Hovedstaden Skala:
Omtrent midt på denne lille øya ligger havnebyen og hovedstaden Skala. Dette er den største byen på Patmos og vil være ditt første møte med øya. Patmos har nemlig ingen flyplass, så eneste måte å komme seg hit er med båt. Dette er også stedet de fleste turistene holder til under sitt opphold på øya.

Skala er en døsig havneby med en fin atmosfære og et bra utvalg av restauranter, tavernaer, kafeer og snack-barer. Mange av tavernaene ligger rundt det livlige torget ved strandpromenaden og her kan man sitte å spise mens man ser på folkelivet. Skala er også byen hvor du finner de fleste hotellene, selv om du finner bra alternativer andre steder på øya.

Chora:
Patmos største turistattraksjon er Johannes-klostret, som ble grunnlagt i 1088 til minne for at Johannes skrev åpenbaringen her i år 95 e. Kristus. Chora er øyas gamle hovedstad og ligger ca. 5 kilometer sør for dagens hovedstad Skala. Det ble reist en by her på grunn av frykten for sjørøvere og pirater som herjet Egeerhavet på den tiden. Husene og gatene ble bygget slik at det var lett for de fastboende og raskt søke ly bak borgens trygge murer.

Alle turistene som kommer hit for første gang blir mektig imponert av Johannes-klostret. Dette imponerende byggverket har metertykke vegger som rager opptil 15 meter over bakken. Inne i klosteret finner du trapper, arkader og et imponerende bibliotek med tusenvis av dokumenter og gamle skrifter.

Det finnes ingen tradisjonell handelssenter i Chora og med sin beliggenhet så nær Skala er det like greit å handle der. Men rusler du rundt i de trange og smale gatene, treffer du på lokale restauranter, koselige tavernaer samt en og annen butikk. Det selges også en del suvenirer i tilknytning til Johannes-klostret.

Bor du på hotell i havnebyen Skala, kan du komme det til Chora ved å leie egen scooter. Alternativet er å ta drosje, buss eller bruke beina. Halvveis mellom Skala og Chora finner du apokalypsegrotten hvor Johannes fikk sin åpenbaring. I dag ligger grotten inne i Agia Anna-kirken og tar du buss stopper den like ved. Dette er et meget spesielt sted, hvor du med egne øyne kan se grotten og steinen hvor Johannes hørte Guds røst. Det er gratis inngang men en liten donasjon til kirken blir alltid verdsatt.

Grikos:
En reise til Patmos bør innebære sightseeing på denne lille men svært vakre øya. Ved havnen like sør for Chora ligger fiskerlandsbyen Grikos. Her finnes noen få hoteller og leilighetskompleks hvor du kan overnatte. Nede ved havnen ligger det noen koselige tavernaer som serverer utsøkte fiskeretter. Grikos gir deg også god tilgang til flotte sandstrender hvor du har muligheten å drive ulike typer vannsport. Her tilbys det utleie av solsenger og parasoller og sanden er myk og fin.

Kambos:
Dette er en liten landsby lengst nord på Patmos hvor du kan søke stillhet og ro. Kambos har ikke all verden med tilbud, men har det mest nødvendige. Her finner du koselige taverner, barer og hoteller. Ikke langt unna ligger den populære Kambos-stranden hvor du kan få leid egen solseng, parasoll og diverse utstyr for vannsport hvis det skulle være ønskelig.

Epilog:
Patmos er ingen typisk gresk turistøy, men heller et naturparadis med historisk og kulturell verdi. De fleste som kommer til Patmos er ute etter et roligere alternativ med tilgang til det vi ynder å kalle "det ekte greske". Her er menneskene hyggelige, tavernaen har overvekt av greske gjester og prisnivå er hyggelig sammenlignet med andre greske øyer. Turisttilstrømningen er foreløpig begrenset, men spørsmålet er hvor lenge det varer?

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.3/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.3/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

Syden - kun fly:

295,-

Syden - fly & hotell:

1248,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2018
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima