Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: sunday 27.may 2018 - 23:21

KRETA

Rethymnon på Kreta

Rethymnon er en større by på Kretas nordkyst. Med sin vakre beliggenhet opplever byen en stadig økende tilstrømning av turister. Et opphold i Rethymnon gir deg tilgang til en vakker og langstrakt strand, en rik historie og et sjarmerende hverdagsliv. Byen har ca. 27.000 innbyggere og har den heldige kombinasjon mellom ekte badeferie og bylivets fasiliteter.

Rethymnon på Kreta - Foto: jarsin ©

Rethymnon på Kreta

Foto: jarsin ©

Stranden:
Stranden i Rethymnon er Kretas lengste med sine 12 kilometer. Den starter i byens sentrum og strekker i østlig retning. Stranden er gyllen, dog ikke helt finkornet slik som strendene lengst vest på Kreta er. Her kan man uansett finne sitt hjørne for noen rolige timer på solsengen, gjerne med en god bok under skyggen av parasollen.

Artikkelen fortsetter nedenfor...


Den første kilometeren av sandstranden er også kantet med en innbydende strandpromenade, hvor palmene vaier i vinden og hvor du kan slappe og nyte noe kaldt og drikke fra de ulike uteservinger som konkurrer om turistenes gunst.

Det er også gode muligheter å drive med ulike typer vannsport, uansett om du har lyst å spille strandvolleyball, stå på vannski eller svømme. Leier du brett, er forholdene for vindsurfing ganske bra, mens de som kunne tenke seg å dykke har muligheten til det.

Havneområdet:
Havnen i Rethymnon er formet som en hestesko og er en sjarmerende del av byen. Til tross for de senere års tilstrømning av turister, har området maktet å bevare mye av sin kretiske atmosfære både i form og utseende. Her nede ved havnen kan du se gamle husfasader speile seg i havnebassenget og de fargerike fiskebåtene som ligger side om side og dupper i vannet.

Gamlebyen:
Fra havneområdet kan du rusle inn i de gamle bydelenes trange smug hvor du finner alt fra tavernaer, håndverksbutikker og diskotek. Her kan du stikke innom en traverne for en kopp kaffe, eller shoppe i små suvenirbutikker som selger forskjellig juggel til turister.

Går du vestover, på baksiden av det venetianske foret, opphører de typiske turistgatene. Her er forholdene langt roligere og byen endrer noe av sin karakter. I denne delen av Rethymnon kan du få en berøring med den typiske kretiske hverdagen slik den var før turistene gjorde sitt inntog.

Gamlebyen er et vakkert område hvor både store og små vil trives. I disse romantiske gatene er det fint å kunne rusle hånd i hånd med sin kjære og være var på nye lyder og lukter. Her i de smale smug vil du se gamle hus av både venetiansk og tyrkisk preg, alt som et resultat av de første venetianske handelsmenn og senere da tyrkerne overtok byen i 1646, etter at deler av Rethymnon var blitt brent ned til grunne av Algeriske pirater i 1567.

Utflukter:
Selv om Rethymnon har det meste av det du trenger, kan det også være et god tips å få med seg andre deler av Kreta. Øya er nemlig et kulturhistorisk skattekammer og det berømte palasset i Knossos er et must å få med seg. Ellers kan vi anbefale at du besøker de fine snorkelvikene i syd og Samariaravinen og Elafonissi i vest. Det beste er å benytte leiebil, og de norske turoperatørene har gunstige avtaler med lokale leiebilfirma.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.3/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.3/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

Syden - kun fly:

295,-

Kreta - fly & hotell:

1395,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 

Været i dag

KRETA

21°C

 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2018
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima