Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: sunday 27.may 2018 - 23:21

Kalymnos

Kalymnos - Barsk natur og vakre strender!

Kalymnos er en del av Dodekanesene som ligger lengst sørøst av alle de greske øyer, og har mer kjente øyer som Kos og Rhodos som nære naboer. Kalymnos er også et fredeligere område sammenlignet med de nevnte turistmaskinene. Det bor ca. 17.000 mennesker på Kalymnos, som er bedre kjent som individualistenes øyverden. Naturforholdene er av det barske slaget med bratte klipper som stuper rett ned i havet, men inni mellom finner du hyggelige landsbyer og flotte, små strender.

Kalymnos - Foto: psik0 ©

Kalymnos

Foto: psik0 ©

Natursvampen:
Kalymnos er også kjent for sin natursvamp, en industri som har hatt sitt sete her siden 1500-tallet. I sin glansperiode sysselsatte svampindustrien mer enn 400 båter og 4.000 personer på øya. I dag har den syntetiske svampen overtatt, og antallet svampdykkerne er blitt kraftig redusert. Men fortsatt preges øya av virksomheten gjennom store avskjedsseremonier i mai når båtene drar til sjøs, og tilsvarende velkomstfester når båtene vender tilbake i oktober.


Hovedstaden Pothia:
Sammenligner en med landsbyene på vestkysten oppleves Pothia som en storby. Hovedstaden ligger på østkysten av Kalymnos og har med rundt 12.000 innbyggere nesten de fleste av øyas innbyggere. Bebyggelsen er anlagt som et amfiteater rundt den pulserende havnen, hvor en kan se de hvitkalkede husene klamrer seg fast oppover fjellskråningen til det høyeste punktet.

Selve byen er ikke så stor på størrelse, men har trange smug, tavernaer, kafeer og muligheten å oppleve ekte gresk hverdagsliv. Byen har egentlig alt du trenger av butikker og andre tilbud. Langs den brede havnepromenaden kan du rusle blant det yrende folkelivet i høysesongen og nyte synet av alle båtene som er på vei til og fra Kalymnos, med retning de fleste øyene sørøst i Egeerhavet. Her finnes også et antall tavernaer og kafeer, hvor du kan nyte en kaffe eller en liten matbit.

Badebyene på vestkysten:
På vestkysten ligger de tre badebyene Melitsaha, Myrties og Massouri. Sistnevnte ligger lengst nord, mens Melitsaha befinner seg lengst sør. De senere års utvikling har medført at feriestedene mer eller mindre har vokst sammen, selv om de fortsatt har hver sin spesielle karakter.

Badebyene er omkranset av frodige områder og herlige sand- og stenstrender. Melitsaha lengst sør er et tradisjonelt og rolig sted med tilhørende fiskehavn og badebukt, mens Myrties i midten er en havneby med kai hvor båtene til naboøyene Telendos og Leros har daglige avganger. Massouri i nord har den flotteste stranden i området og et pulserende og livlig natteliv med kafeer, barer og et utendørsdiskotek. Det er i tillegg spredt flere tavernaer og små restauranter langs hele området.

Elies og Kantouni:
Noen kilometer lenger sør for Melitsaha ligger to flotte sandstrender, Kantouni Beach og Linaria Beach. Disse strendene ligger rett inntil den grønne og frodige Panormosdalen, som domineres av nydelige olivenlunder og fruktbare åkrer. Elies er navnet på landsbyen som er det greske ordet for "oliven". Dette er et naturmessig flott område med stille og fredelige forhold. Her driver de fastboende på med sitt, tilsynelatende uberørt av turistene langs strendene, hvor du også finner strandtavernaer og barer med fin utsikt til øya Kyriaki. Den koselige landsbyen Elies har også sitt eget lille sentrum.

Utflukt:
Kalymnos er en spennende øy med bratte og karrige fjell og to frodige daler. Drar du mellom Massouri på vestkysten og hovedstaden Pothia på østkysten, vil du passere den ene av dalstrøkene. Det kan absolutt være verdt å stoppe underveis, særlig når du kommer til den gamle hovedstaden Chora. Dette er et fascinerende sted omgitt av kirker, klostre og borgruiner.

Drar du på utflukt nordover langs vestkysten, vil du oppleve en ganske vill og øde natur som gjemmer en naturperle eller to. Innerst i Arginondabukten ligger en mindre husklynge hvor du også finner en fin liten strand. Lengst nord ligger Emporio, hvor veien stopper og hvor du har tilgang til gode tavernaer og en bra rullesteinstrand. Har du ikke leiebil, kan du benytte buss for å komme deg rundt på øya.

Du bør også besøke den lille klippeøya Telendos utenfor Kalymnos vestkyst. Den ligger ca. 700 meter utenfor Massouri og det tar ca. 10 minutter med båt å komme ut hit. Denne øya var tidligere en del av fastlandet til Kalymnos, men ble atskilt gjennom et kraftig jordskjelv i 535 før Kristus. Telendos har ca. 70 fastboende og det går hele tiden båter mellom øyas eneste landsby og Massourikysten. Telendos har mange badebukter, krystallklart vann og noen enkle tavernaer hvor det serveres fersk sjømat.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.7/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.7/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

Syden - kun fly:

295,-

Kalymnos - fly & hotell:

2498,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2018
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima