Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: wednesday 17.january 2018 - 23:21

København

København - Spekket med tilbud!

København er Danmarks hovedstad, største by og huser rundt 1.15 millioner mennesker. Den ligger på øyene Sjælland og Amager ved sørenden av Øresund mellom Danmark og Sverige. Etter at Øresundbroen har brakt Malmö og København tett sammen, har dette gjort det lettere både for nordmenn og svensker å besøke København.

Strøget i København - Foto: Danmarks Turistkontor ©

Strøget i København

Foto: Danmarks Turistkontor ©

Dette er byen med de mange muligheter og ute blant vrimmelen av folk, har du muligheten å få de fleste av dine behov dekket på en fremragende måte. Her vil du oppleve dansk gjestfrihet, munter stemning og en oppriktig vennlighet.

Artikkelen fortsetter nedenfor...


Godt humør:
Danskene byr på en herlig blanding mellom godt humør og en avslappet tilnærming til livet. Dette er aspekter med byen som får nordmenn og andre reisende til å stadig vende tilbake. Byen er også mye mer kontinental enn det man er vant med fra norske byer, noe som oppleves som eksotisk av en nordmann som setter sine ben i "Køben".

Byens varemerker:
Mange av byens fremste varemerker er det sjarmerende sentrum, det rike kulturlivet, den lille havfrue og alle de mange spennende spisesteder som holder åpen til enhver tid. Byen består av fem hovedgater og tre torg som inneholder blant annet det populære Strøget, Rådhusplassen og Kongens Nytorv.

Om sommeren er sistnevnte gate "sjov" å være på, slik danskene selv uttrykker det. Her er det underholdning, gatemusikanter, selgere, kunstnere og mye annet spennende som hører til den pulserende og fargerike del av København.

Det er lett å la seg forføre av storbyens lune sjarm og en herlig blanding mellom fastboende og turister. Et steinkast fra rådhuspladsen ligger det fornøyelig Tivoli, som har en atmosfære som kan imponere selv de mest bereiste av oss. Denne delen av København ble åpnet i 1843, og ligger midt i byens sentrum.

Severdigheter:
København kan også by på mange klassiske severdigheter som Amalienborgs slott og kongefamiliens residens, som er fine områder å starte sin sightseeing. Du bør også få med deg den lille havfrue, som de senere år har "mistet" hodet et par ganger, bokstavelig talt. Denne lille, men berømte statue ligger yndig til som alltid og skuer ut over vannet ved Langelinie.

Kulturtilbud:
Andre kulturopplevelser kan være Ny Carlsberg Glypotek, som med sin enestående samling gresk, egyptisk, etruskisk og romersk kunst er utmerket som kunstnerisk alibi.

Byen har et bredt kulturtilbud med muligheter å se oppsetninger på Det Kongelige Teater, opplev en symfonikonsert i Tivoli eller ta de praktfulle samlinger kunsthåndverk i Kunstindustrimuseet nærmere i øyesyn

Shopping:
Mange bruker tiden i København til å handle, selv om prisene ligger omtrent på samme nivå som hjemme i Norge. Men med merkelappen "shopping- eldorado", er det få som motstår fristelsen til å handle på stormagasiner som Magasin du Nord, Illum og Salling. I tillegg har byen mange små men velkjente butikker, slik som Royal Copenhagen porselen, Holmegaard glass og krystall, og Georg Jensens sølvarbeider.

Mat & Drikke:
Matkulturen i København er god og variert, og smørbrød kommer i nær sagt alle varianter. Her er det et bredt utvalg av små og store restauranter som selger tradisjonell dansk mat. Du finner mange kroer og små vertshus tett i tett omkring Kongens Nytorv og i kvartalene omkring Strøget. Men vi anbefaler at du også snuser litt rundt på jakt etter små og spennende spisesteder som skjuler seg i de mange sidegatene.

Nattelivet:
Kveld- og nattelivet i København er upåklagelig og alternativene til å få "en lille en" i grønn flaske er enormt. Byen har det meste, både av fast-food og eksklusive gourmetrestauranter. Blir du trøtt av å gå, kan du låne deg 1 av byens 1000 sykler gratis. Det koster noen kroner å frigjøre sykkelen, men dette er penger du får igjen når du setter fra deg sykkelen igjen. Ferieguiden tror at København vil innfri alle dine forventninger, og alle dere som allerede har vært her, vet hva vi mener.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 1.7/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 1.7/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

Syden - kun fly:

598,-

KøBenhavn - fly & hotell:

1323,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 

Været i dag

København

0°C

 
Smarte kjøp
Kun: 330 P&P: N.C. -1 330
Kjøp
Kun: 29 49 49 78
Kjøp
Kun: 399 89 89 488
Kjøp
Kun: 99 89 89 188
Kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2018
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima