Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: sunday 27.may 2018 - 23:21

Andorra La Vella

Andorra la Vella - hovedstad i Andorra

Andorra la Vella er hovedstad i Andorra og er et attraktivt område for alle som vil handle tollfrie varer. De gode veiforbindelser med Frankrike og Spania er sterk bidragsyter til at tilstrømningen av turister er stor.

Utsikt over hovedstaden Andorra la vella i Andorra - Foto: lorentey ©

Utsikt over hovedstaden Andorra la vella i Andorra

Foto: lorentey ©

Andorra la Vella er landets største by og ligger rundt 1000 meter over havet. Byen er omgitt av fjell som rager 2400 meter over havet. Selv om deler av byen minner om et travelt asiatisk marked, kan du finne interessante severdigheter som er verdt å kikke nærmere på.


Det gamle hjertet av Andorra la Vella var Barri Antic kvartalet. Gatene er fortsatt trange og brosteinlagte og langs veiene finner man de karakteristiske steinhusene, ofte i flere etasjer.

Det flotteste bygget i Andorra la Vella er parlamentsbygningen, som har tjent sin funksjon i rundt 300 år, nærmere bestemt siden 1702. Det såkalte Casa de la Vall, som betyr noe som Huset i dalen, er et syn for øya og bør absolutt festes til film. Det tre etasjers steinbygget ble reist i 1580 av en rik familie, og var lenge deres hjem.

Også et lite samfunn som Andorra har behov for en rettsbygning og Sala de la Justicia er landets eneste av sitt slag. I Sala del Consell kommer parlamentsmedlemmene sammen for å snakke politikk. De kulturelle begivenheter i byen blir holdt på Placa la Poble, et stort offentlig område som grenser til Andorra la Vellas teater- og musikkakademi. Dette er også et populært sted hvor lokalbefolkningen samles om kveldene.

Forøvrig er Andorra la Vella er vakkert og fascinerende sted å være. Det er mye å oppleve i et samfunn høyt oppe i fjellene. Med vennlige mennesker, særegne bygninger og brosteinlagte gater, vil det bli en minnerik opplevelse å ha vært i Andorra la Vella.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.4/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.4/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

- kun fly:

,-

- fly & hotell:

,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2018
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima